blog lay out

donderdag 8 september 2011

vraagje

Hoi hoi,

even een vraagje: hoe bewaren jullie die paperpads van ca. 15 x 15 cm en dan met name de losse stukjes die je overhou als je wat gesneden hebt? Het wordt onderhand een grote bende in mijn box met paperpads... allemaal losse stukjes in de blokjes maar die er dan toch weer tussenuit vallen....
Ik was op internet aan het zoeken en vond gripzakjes van 19 x 25 cm (hier passen ook mooi de papierblokjes van Marianne Design in!) en dat lijkt met helemaal handig maar die gaan alleen per 1000!!!! Nou heb ik wel al veel paperpads maar 1000 is me toch effies te gortig!!!! Misschien hebben jullie tips? Of als jullie zeggen: dat wil ik ook wel wil ik ze wel bestellen en verdelen? Ben benieuwd!!

groetjes Arjette.

25 opmerkingen:

Irene zei

Haha, wat een bekende zorgen!!!!
Ik heb de hele boekenkast op de zolder inmiddels leeg omdat ALLES richting Engeland gaat nu onze dochter eindelijk een groot huis heeft.
Dus bij Ikea die zwarte dozen in allerlei maten en soorten gehaald. In de hele grote platte dozen liggen alle vellen 30x30, cardstock, kerst en dessin allemaal apart.
In een kleinere maat cardstock, grotere bloks en bv Eline Huis en Action ook weer allemaal apart.
In de allerkleinste maat hetzelfde verhaal.
In de onderste la van mijn bureau liggen alle 6x6 bloks en idd doe ik de restjes terug bij waar ze vandaan komen maar dat blijft eigenlijk heel keurig op zijn plaats in die BOMVOLLE lade.
Kun je hier iets mee Arjette??

Liefs, Irene

Miranda Slagboom-de Groot zei

Ik bewaar alle blokjes in postbakjes op kleur. De kleine stukjes laat ik in het blokje zitten. Zo bewaar ik ook mijn kaartenkarton en knipvellen. Liggen allemaal in van die bakjes.
Groetjes Miranda

Aletta zei

Hoi Arjette,

Ik bewaar de kleine stukjes overgebleven papier in doorzichtige opbergzakjes voor wenskaarten en deze bewaar ik dan bij de papierblokjes waar ze bij horen.

Groetjes, Aletta

Chantal zei

Ik ken je probleem Arjette en ik bewaar het ook zoveel mogelijk bij het blokje (of indien 30x30 bij de serie van het papier. Het wordt alleen wel een losse boel. Ik ben wel nieuwsgierig naar die zakjes. Hoeveel kosten die per 1000? Ik houd mij aanbevolen om het met jou mee te doen hoor! Groetjes, Chantal

Fieneke zei

Ik herken het helemaal. Stop nu ook de restjes terug in het blokje. Dat gaat nu eigenlijk nog wel goed, ik heb de blokjes allemaal in een kunststof box staan (opslag box met een plastic deksel). Ik had ook nog een bak met restjes maar dat werd een enorme rommel en uiteindelijk gebruikte ik er dan niets meer van.
Groetjes Fieneke

Unknown zei

Hoi Arjette,
Ik bewaar het blokje + de restjes in een A4 gripzak.
Zo heb je alles bij elkaar.
Groetjs Debbie

Tineke zei

Lijkt mij ook wel handig Arjette want bij mij valt ook altijd alles er tussenuit ;-)hou me dus ook wel aanbevolen als het niet al te duur is.

Groetjes Tineke

Jacqueline (Sjakkie) zei

Hoi Arjette,
Ik wil ook wel medelen met de zakjes, mocht je ze toch kopen. Altijd handig. Ik heb ook overal van alles liggen.
Groetjes van Jacqueline

Agnes zei

Hoi Arjette,
Ik bewaar alles in kunststof transparante boxen van de HEMA. Voor de kleine pads gebruik ik de maat 19x23x26 cm Er gaan ongeveer 20 à 22 pads in incl. de restjes die ik in een transparant kaartenzakje er bij stop.
Succes ermee!
groetjes, Agnes

Tineke van der Linden zei

Ik bewaar de stukken papier tussen het blok of als het grote vellen zijn alles bij elkaar en het zit in (schone) pizzadozen. Het ligt soort bij soort in een doos.
Groetjes Tineke

Corrie zei

Hoi Arjette
Ik bewaar mijn Paper Pad samen met de losse stukjes in hersluitbare diepvries zakjes (middel 1 liter) te koop bij de Plus.
Groetjes Corrie

corryskaart zei

hoi arjette
moest erg lachen om alle reacties want ieder doet het op zijn of haar manier en allemaal zitten we met hetzelfde:-))
alle papierblokken doe ik in transparante boxen voor iedere maat een andere bak en een open bak daar gaan de resten in en als ik aan een nieuwe kaart begint ga ik eerst snuffelen in de open bak en de afgelopen tijd ben ik aardig door het losse spul heen gekomen!
groetjes van corry

Mary's Creatieve verslavings Blog zei

Hoi Arjette,

nou je ziet wel aan de reacties dat het een bekend probleem is he?
Eeen patchwork kaart maken is een optie, daar kun je mooi de restjes mee verwerken, maar ja als het al zoveel is worden dat wel erg veel patchwork kaarten LOL.
Zelf doe ik na een kaart maken al heel veel restjes weg ponsen, ik pak dan mijn map en bak met dies en werk het meestal in 1 keer weg.
Vaak heb ik wel weer iemand die ik met de geponste deeltjes een plezier kan doen.
En hou ik toch nog over dan doe ik dat in een box en als ik dan zin heb ga ik nog andere dingetjes ponsen, bijvoorbeeld als je buiten in het zonnetje zit (welk zonnetje hoor ik al?).
Ik weet niet of je hier wat aan hebt, maar dat is mijn manier,

groetjes,

Mary

Judith Slegers zei

Hoi Arj€tte

wat een ideeën en het kost weer allemaal geld hahaha. Ik heb een metalen ladekastje op mijn bureau staan, daar bewaar ik alle restjes, die inderdaad niet in mijn blokjes passen. Maar de laadjes beginnen aardig over te lopen, heb nl. een handje van om steeds weer nieuw papier te pakken. Toch maar eens met restjes beginnen denk ik.
succes met je zoektocht.
Groeten Judith

Ans S. zei

Hoi Arjette

Ik gebruik plastic mapjes van de Action, deze sluiten met een drukker. Ze kosten 35 eurocent.
Hierin doe ik de paperpad en de reststukjes.
Deze mapjes staan bij mij rechtop in een mand.
Dit bevalt mij wel goed.

Groetjes Ans

Marianne Reijgersberg zei

Wat een leuk idee om zo eens te lezen hoe iedereen een poging doet om alles bij elkaar en netjes te houden. Met mijn manier kom je niet veel verder, want ik zoek me af en toe ook een..... in de restjesbak die steeds voller wordt. Maar ik hou me wel aanbevolen om mee te doen met de zakjes. Ik hoor het wel.
Groetjes Marianne

Caroline zei

Ik heb 100 van die plastic showhoezen gekocht (voor in een grote multomap), daar zitten alle paperpads in. De pads van Marianne Design passen er ook in. Resten van scrapvellen heb ik er ook in. Goedkope oplossing voor losse stukjes :-)

miriam zei

Ik bewaar alle aangebroken blokjes in van die doorzichtige ringbandbladen (zal het zo maar noemen).Die koop je gewoon bij de action ,kruidvat of de wibra
Voor elk blokje een ander doorzichtige bladzijde.
gr miriam

Teresa zei

Believe it or not Arjette I'm finally running out of paper! Yes it's a shock lol, but I try to use every bit of paper in sketch challenges and I'm actually getting towards the end, so I need to go shopping (yes my other favourite past time)but usually I keep the 12" ones in a flat box and the 6" ones stored upright (colour coordinated) in a useful box. Good luck with organising your papers. Hugs Teresa xx

Carla D zei

Hoi,
Na het lezen van de reacties bedenk ik me dat ik hetzelfde probleem heb. Ik zorg er altijd voor dat de blaadjes in een bak bij elkaar staan en de losse velletjes staan direct achter het voorblad. Maar door de tips over hersluitbare zakjes bedenk ik me dat ik er nog van de I.kea heb liggen die daar ook voor de te gebruiken zijn. Ben even gaan kijken en past prima hoor.

Groetjes,
Carla

Knutsel en Zo zei

Wat een bekend probleem Arjette. Ik doe de Marianne paper blokjes in een A5 envelop en voorop plak ik dan het eerste velletje waarop al voorbeeldjes staan. De grotere bloks bewaar ik in een hersluitbare diepvrieszak die wel een beetje te groot is maar zo zit in ieder geval alles mooi bij elkaar.

Groetjes, Karin

Unknown zei

Haha... wat veel reacties heb je hierop zeg!!
En weet je al wat je gaat proberen??
ik zelf ben niet zo van de Showhoezen, zoals anders dat wel zijn... ik heb het graag afsluitbaar! In de gripzak dus...
Deze kun je (volgens mij) inmiddels ook bij de ikea kopen... dan voor in de vriezer eigenlijk. Maar 10 in een pakje ofzo!... weet er het fijne ook niet van.. maar dat hoorde ik via.. via! Je kent het wel...
Succes... en ben benieuwd wat je gaat doen met je blokjes!
Groetjs Deb

inge zei

Hoi Arjette,

Ik bewaar mijn restjes en paperpads in A-4 tasjes die ik koop bij de Action. Ik doe daar gelijk ook de restjes cardstock bij, zodat ik alles goed op kleur houd.

Groetjes inge

Mandy zei

I store my small pads upright so I can flick through and see them easily in a pretty wicker basket, and I put any loose sheets inside the front cover so they stay with the right pad. I haven't heard of them being stored in bags before, good idea :)
hugs Mandy xx

Tinie zei

Haha Arjette, wat een leuke vraag en wat een verschillende antwoorden! Wel leuk om ze eens te lezen..... Ik doe hetzelfde als Corrie hierboven. Diepvries zakje met gripsluiting te koop bij de AH of de plus. Daar passen ook de papierblokjes in van Marianne Design.
groetjes Tinie